Vis dit produkt i Virtual Reality med SOLIDWORKS

Vis produktet fra sin
bedste side i Virtual Reality

Ville du ønske, at du kunne vise dine SolidWorks-filer i et Virtual Reality-miljø? Så er der gode nyheder til dig. Det kan du faktisk allerede nu med en SOLIDWORKS Visualize Professional kombineret med et VR-headset eller en smartphone. Råder du over dette, er du altså allerede godt på vej ind i dit eget virtuelle designprojekt. Men selv uden Visualize Professional har du mulighed for at komme i gang med VR – nemlig ved hjælp af SOLIDWORKS XR.

Siden SOLIDWORKS Visualize Professional 2018 har du kunnet lave flotte og indbydende billeder og animationer til det virtuelle miljø.

Så nu har du faktisk muligheden for at invitere kollegaer, kunder og samarbejdspartnere helt tæt på dine designs og opleve dem på en ny måde.

Og der er mange fordele ved at tage dine CAD-filer med ind i et virtuelt miljø.

For det første får du muligheden for bedre at vurdere designet ”live”, inden du investerer i fysiske prototyper – hvilket jo langt fra altid er en billig fornøjelse.

For det andet får du også muligheden for at invitere potentielle kunder helt tæt på dine produkter. Og det er endda før du står med prototypen i hånden.

Sådan fungerer Virtual Reality i Visualize

I SOLIDWORKS Visualize Professional har du mulighed for at indsætte ‘360’-kameraer og derved lave et fladt sfærisk billede, som du kan se med et VR-headset. Det giver dig muligheden for at præsentere jeres produkter på en helt ny måde på messer og til andre events

Du kan få en detaljeret gennemgang i “Quickstart Guide to Using Virtual Reality in SOLIDWORKS Visualize Professional 2018” lige her:

Læs guiden her

Min kollega, applikationsingeniør Martin Jensen, afholdt tidligere på året dette webinar om SOLIDWORKS Visualize Professional, hvor han blandt andet gennemgår følgende:

  • Visualize Professional – hvad får jeg med?
  • Import af SOLIDWORKS CAD Motion Study
  • Gennemgang af Visualize Boost (netværksrendering)

Du kan se det lige her:

Kom i gang med Virtual Reality uden merarbejde

Nu tænker du sikkert: ”Er jeg så tvunget til at bruge SOLIDWORKS Visualize for at lave mine filer om, så de kan bruges i et virtuelt miljø?”

Svaret er: Nej, det er du ikke – du kan bruge en metode, som SolidWorks kalder ”SOLIDWORKS Extended Reality” (XR).

Fra 2019-udgaven af SolidWorks har du nemlig mulighed for at eksportere filer på en ny måde. Uanset om du har Standard, Professional eller Premium.

De nye filtyper er .glTF og .glb, og de giver dig mulighed for at eksportere ting direkte ind i miljøer som Augmented Reality og Virtual Reality.

4 ting du kan eksportere til VR og AR

  • Geometri
  • Teksturer
  • Animationer
  • Exploded views
  • Og meget, meget mere

Så har du fået blod på tanden og vil vide mere XR? Så kan du læse mere om det her:

Læs introduktionen her

Du kan også se en introduktion lige her:

Ellers er du selvfølgelig velkommen til at kontakte mig eller en af mine kollegaer. Du kan fange mig på tlf. 33 25 20 80.

Vi besvarer gerne alle dine spørgsmål og fortæller dig om mulighederne for at bruge VR og AR i lige netop din virksomhed.

De bedste hilsner,
Maria Vemborg

Maria er account manager hos Danmarks største SOLIDWORKS forhandler TEAMWORKS A/S.