Brug Visualize til rendering

SOLIDWORKS Visualize:
Kom i gang med rendering

Er du opmærksom på, at hvis du har en SOLIDWORKS Professional eller en SOLIDWORKS Premium med en aktiv opdateringsaftale, så har du adgang til 2 renderingsprogrammer? Det drejer sig om SOLIDWORKS Visualize Standard og Photoview 360. Denne gang vil jeg fortælle dig lidt om mulighederne ved SOLIDWORKS Visualize, så du kan udnytte det fulde potentiale i din SOLIDWORKS licens til visualisering.

SOLIDWORKS Visualize er altså et renderingsprogram. Standard-udgaven følger med din SolidWorks-pakke, hvis du har investeret i Professional eller Premium.

Det et selvstændigt produkt, så det knytter sig ikke din SOLIDWORKS CAD-licens. Den Visualize-licens, der følger med i din SolidWorks-pakke, er en ”stand alone”-udgave. Det vil sige, at den kan placeres i præcis den afdeling eller hos den medarbejder, som ønsker at benytte sig af det.

SOLIDWORKS Visualize er nemlig udviklet til flere brugere. Og det er forstået på den måde, at lige meget om du er designer, animator, marketingmedarbejder, sælger eller konstruktør, så har du muligheden for at benytte softwaren.

Der er lagt stor vægt på at programmet skal være brugervenligt. Du behøver derfor ikke være SolidWorks-bruger for at kunne ”trylle” flotte og meget realistiske billeder og animationer frem – enkelt og hurtigt.

Du trækker på den data og de filer, der allerede er skabt i SolidWorks, til at oprette billeder og animationer af dit produkt. Nemmere bliver rendering og visualisering altså ikke.

Men der er heller ikke gået på kompromis for SOLIDWORKS Visualize har sin oprindelse i bilindustrien. Her har flere af de helt store producenter brugt det til at rendere både eksteriør, interiør, lysdesign og meget mere.

Materialet, du får ud af Visualize, står altså knivskarpt i kvaliteten.

Dine billeder rammer markedet længe før produktet

Meningen med SOLIDWORKS renderingsprogrammer er i bund og grund at give dig mulighed for at benytte dine CAD-filer til din markedsføring og generelle visualisering, allerede før selve produktionen er gået i gang.

Alle brancher taler om, hvordan man kan forkorte tiden mest muligt fra, at man får en idé til ens produkt er ude hos forbrugerne.

Ved aktivt at benytte SOLIDWORKS Visualize får I mulighed for at vise jeres potentielle kunder jeres produkt, før det er færdigproduceret. Derved kan I være på forkant med både markedsføring og salg.

Hvis du har 3D CAD-filer fra andre udbydere end SolidWorks, så er det intet problem. Du kan nemt importere filer som IGES, STEP og OBJ. Men altså også filer fra SolidWorks, Autodesk Alias®, Rhino®, sketchUp® og mange andre CAD-formater.

Simpelt eller avanceret – to udgaver til dit behov

Lad os se lidt mere på, hvad de forskellige udgaver kan. Som tidligere nævnt har du SOLIDWORKS Visualize Standard med i din SolidWorks-pakke, hvis du har en SOLIDWORKS Professional eller en SOLIDWORKS Premium med aktiv opdateringsaftale.

Men der findes både en Visualize Standard og en Professional udgave. Afhængigt af dit behov for visualisering og rendering kan det være en fordel at udvide funktionaliteten med den helt store udgave.

Du kan se en matrix over indholdet af Standard- og Professional-udgaven her:

Se produktmatrix for Visualize

Du kan også se min kollega, applikationsingeniør Martin Jensen, gennemgå de forskellige funktionaliteter ved Visualize Standard og Professional i dette webinar:

Kort fortalt kan du i Standard-udgaven hurtigt og nemt at skabe professionelle kvalitetsbilleder. Derved får du muligheden for at få et glimt af, hvordan jeres produkt vil se ud i virkeligheden.

Måske endnu vigtigere får du, som tidligere nævnt, muligheden for at vise omverdenen produktet, allerede før den første prototype er produceret.

Du kan altså tidligt i processen demonstrere dit produkt.

Du har faktisk også muligheden for at lave simulering af belysning med High Dynamic Range (HDR) support helt uden besværlige manuelle belysningsteknikker.

Gå Professional med avanceret visualisering

Har du brug for at kunne vise en live-action demonstration af dit produkt? Af hvordan det skal anvendes ude i den virkelige verden? Så kan det godt betale sig for dig at gå Professional.

Professional-udgaven giver dig mulighed for at lave virkelighedstro animationer. Dem kan du bruge både på jeres hjemmeside eller som en interaktiv samlings- eller servicevejledning.

Du kan få afløb for din indre fotograf og eksperimentere med kameraobjektiver og kameravinkler. Du kan også lave flotte kameraflyvninger og 360° spins.

De avancerede funktioner i Visualize Professional giver dig mulighed for hurtigt og nemt at lave animationer, eksploderede visninger, interaktive weboplevelser og meget andet 3D-indhold på et øjeblik.

Her får du altså fuld mulighed for at vise dit produkt og dets funktionalitet fra sin bedste side med en overbevisende visualisering.

Min kollega, Martin Jensen, har også lavet et webinar specifikt om overbygningen til Visualize. Her fortæller han, hvad du får med i Professional-udgaven. Se det her:

Tag på kursus i Visualize

Men hvordan giver man sig lige i kast med Visualize?

Det er det heldigvis råd for i vores kursuslokaler, hvor vores certificerede applikationsingeniører underviser i programmet.

Du kan dermed få en grundig introduktion til Visualize og blive klædt på til at bruge det i din virksomhed.

Du kan læse mere om vores SOLIDWORKS Visualize kursus her:

Læs mere om kurset i Visualize

Har du fået blod på tanden og vil vide mere, eller har du lyst til at komme på kursus i SOLIDWORKS Visualize, så må du endelig kontakte enten mig eller en af mine kollegaer på tlf. 33 25 20 80.

Og husk: Har du SOLIDWORKS Premium eller Professional, så har du altså allerede adgang til Visualize – kvit og frit.

De bedste hilsner,
Maria Vemborg

Maria er account manager hos Danmarks største SOLIDWORKS forhandler TEAMWORKS A/S.