SOLIDWORKS MBD

Væk med 2D tegningerne

SOLIDWORKS MBD (Model Based Definition) er et add-in til
SolidWorks, som gør det muligt, at fjerne traditionelle 2D tegninger.
SOLIDWORKS MBD hjælper med at definere, organisere og fremstille
3D Product Manufacturing Information (PMI), herunder 3D modeldata
i standardiserede filformater som eDrawings® og 3D PDF.
I modsætning til traditionelle 2D tegninger,
guider SOLIDWORKS MBD brugeren direkte i 3D.
Processen gør det hurtigere af fremstille produktionsdokumentation,
nedbringe cyklus tider og reducere fejl.

Du er her: Forside > Software > MBD

Formålet med SOLIDWORKS MBD er at producere efter 3D dokumentation.

Fordele ved 3D dokumentation

 • Spar tid

  Hvorfor bruge tid på at lave 2D tegninger når alt information allerede ligger i 3D modellen? 3D data anvendes ofte i eksisterende processer – eks. emails og arkivering. Medarbejdere i produktionen vil nemt kunne uddannes til at læse produktionsdata på en tablet i stedet for på en 2D tegning.
 • Effektiv kommunikation med kunder og underleverandører

  SOLIDWORKS MBD tillader at alle interessenter udveksler information – og tilføjer information til 3D dokumentationen. Ændringer og kommentarer gemmes i 3D filen eks. 3D PDF eller eDrawing.
 • Løsning baseret på standarder

  SOLIDWORKS MBD følger de førende industri standarder inden for dokumentation. Det betyder, at du kan tilbyde en tidssvarende og fremtidssikret 3D dokumentation, som vil give dig en konkurrencemæssig fordel.

Hurtigere og smartere

 • Opret produktionsinformation (PMI) direkte i 3D modellen.

  SOLIDWORKS MBD definerer PMI direkte i 3D modellen, hvilket betyder at du kan undgå udarbejde af de dyre og tidskrævende 2D tegninger. Undersøgelser viser at virksomheder ofte bruger en tredjedel af det samlede produktudviklingsforløb – bare på 2D tegninger.
 • Ren og struktureret 3D præsentation – alle kan forstå

  SOLIDWORKS MBD hjælper med at organisere produktionsdata, således at brugeren kun ser de informationer, der er relevante afhængig af hvor 3D modellen anskues fra. Med udbredelse af smartphones, tablets m.m. vil alle medarbejdertyper hurtigt blive dygtige til at læse produktionsinformation fra en 3D model i stedet for fra en 2D tegning.

Gør det enkelt

 • 3D giver overblik og bedre forståelse

  SOLIDWORKS MBD eksportere de mest udbredte filformater som eDrawing og 3D PDF.
  eDrawing filer kan åbnes i en gratis eDrawing Viewer og 3D PDF kan åbnes i en gratis Adobe Reader, som allerede er installeret på over 93% af alle computere.
  Udover produktionsinformation som tekniske noter, styklister, og metadata (varenumre, materialer, godkendelser), kan du også kigge på 3D modellen i 3D – du kan panorere, zoome, rotere, måle, og lave snit billeder.
  Et 3D output giver helt sikkert brugeren en bedre forståelse, hvilket er med til at reducere fejl og fremskynde kommunikation.