SOLIDWORKS MBD:
2D-tegninger bliver overflødige

Hvor meget tid, og hvor mange penge bruger du på at oprette og vedligeholde traditionelle 2D-tegninger? Jeg gætter på, at det er en dyr og tidskrævende proces. Det er det nemlig i de fleste virksomheder. Men hvad hvis der var en mulighed for at dele produktionsinformation helt papirløst? Og hvis det eneste, du skulle bruge, var de 3D-modeller, du allerede har skabt? Det er overvejelserne, der førte til udviklingen af SOLIDWORKS MBD add-in. Det drejer sig såre simpelt om ‘Model Based Definition’, og betyder, at du definerer PMI direkte i 3D og sparer den dyre, tidskrævende og ofte fejlbehæftede proces, det er, at skabe 2D-tegninger. 

Hvad har MBD og 2D-tegninger med hinanden at gøre? 

Jo, det første gør, at du kan ‘slippe’ for det andet ..

De fleste er kommet godt i gang med deres 3D-modeller, men en hel del bruger stadig tid og kræfter på at producere 2D-tegninger til blandt andet produktion og andre, som har behov for at se produktionsdata.

Men faktum er, at du med MBD får mulighed for at definere produktionsinformation (PMI) direkte i dine 3D-modeller. Vi begynder at se flere og flere virksomheder, som uddanner deres produktionsmedarbejdere og andre til at forstå produktionsdata. Derved sparer de både tid og nedsætter deres fejlmargen. Tiden sparer de ved, at alle de lange og tidskrævende procedurer i forbindelse med at fremstille 2D-tegninger helt forsvinder.

SOLIDWORKS MBD (Model Based Definition) er et add-in, som i bund og grund gør det nemt at lave 3D-modeldata i de mest gængse filformater og derved hjælper de forskellige afdelinger hos jer til at kommunikere bedre og mere effektivt.

Men det hjælper dig også med at kommunikere med folk udenfor din organisation – det være sig både kunder, leverandører og samarbejdspartnere.

MBD giver jer nemlig mulighed for at udveksle information og skrive tilføjelser til dokumentationen. Alle kommentarer og ændringer gemmes selvfølgelig, så intet går tabt. Og måske bedst af alt så foregår det direkte i 3D-filen ved hjælp af enten 3D PDF’er eller eDrawings.

Se en demonstration af MBD in action

Min kollega Michael Thomson har tidligere fortalt om, hvordan man har mulighed for at droppe 2D-tegninger i et af vores webinarer. Han gennemgår blandt andet, hvordan du kan bruge SOLIDWORKS MBD til  at spare tid på dokumentation af både parter og samlingstegninger, og hvordan du kan få geometriske tolerancer og mål med på dine emner med DimXepert. Han kommer også ind på, hvordan Views sættes op til brug i PDF-filerne, og hvordan du kan vedhæfte andre filer til din PDF for at få en samlet pakke med forskellige specifikationer osv.

Se webinaret her:

Alle kan være med på MBD – også dine modtagere

En ting, jeg ofte hører ude hos mine kunder og samarbejdspartnere, er at det for mange mennesker kan være svært at forstå og læse en 2D-tegning. At der hurtigt opstår misforståelser, fordi en potentiel kunde måske ikke er vant til at se på 2D-tegninger. Det afhjælpes nemt ved at sende en 3D-model i stedet.

Derved giver du din kunde eller samarbejdspartner mulighed for at se dit design på den mest optimale måde. 3D-modellen giver dig mulighed for både at panorere, zoome, rotere, måle, og lave snit-billeder.

eDrawings-filer kan åbnes i en gratis eDrawing Viewer og 3D PDF kan åbnes på 93% af alle computere i en gratis Adobe Reader.

SOLIDWORKS MBD opdateres hele tiden, så programmet altid har styr på de førerende standarder indenfor dokumentation.

Lyder det ikke næsten for godt til at være sandt? Kunne du tænke dig at høre mere, så giv mig et kald på tlf. 33 25 20 80 til en snak om mulighederne.

De bedste hilsner,
Maria Vemborg

Maria er account manager hos Danmarks største SOLIDWORKS forhandler TEAMWORKS A/S