SOLIDWORKS Costing: Hjælp til lavere produktionsomkostninger

Hvad indeholder din licens og bruger du den optimalt? SOLIDWORKS Costing er en del af din SOLIDWORKS Professional og Premium, som er værd at bemærke. Hvornår har du sidst set på, om I kunne sænke produktionsomkostningerne ved jeres materialevalg? SOLIDWORKS Costing er et værktøj, som faktisk kan hjælpe dig med netop at se på prisen til både materiale og produktionsomkostninger.

Omkostningsoversigt i SOLIDWORKS

Dine designs kommer på et tidspunkt i udviklingsfasen til at handle om omkostningerne til fremstilling, og hvis du er producent har du sikkert fokus på at generere så nøjagtige omkostningsberegninger til dine kunder som muligt.

SOLIDWORKS Costing opdaterer de nødvendige omkostninger, når dine designs opdateres, og det sker helt automatisk, når du laver ændringer i designet. Så du har hele tiden mulighed for at følge omkostningerne nøje.

Du har altså mulighed for at få hjælp til at regne ud, om produktet er produktionsmodent, eller om der lige skal ses på materialerne igen.

SOLIDWORKS Costing bruger eksisterende fremstillingsskabeloner, der matcher omkostninger til produktionsfunktioner. Så mens du designer, er værktøjet i stand til at finde ud af, hvor meget det koster at producere dit design.

Automatisk beregning af omkostninger

I SOLIDWORKS Costing er skabelonerne med omkostninger til materiale, maskiner og arbejdskraft allerede kendt. Så SOLIDWORKS Costing genkender hvilke fremstillingsprocesser, der er behov for, og så kategoriseres de derefter, lige fra skærebaner og bøjninger til huller og ”fræsningsoperationer”.

Prisen regnes herefter ud fra den skabelon og de specifikationer, du har lagt ind – herefter står du med en detaljeret totalomkostning for alle funktioner pr. enhed. Hvilket gør det muligt for dig at udregne meget nøjagtige tilbud til dine kunder.

SOLIDWORKS Costing brugerflade

Brugerdefineret SOLIDWORKS Costing

Alt kan tilpasses – men hvad betyder det egentlig? Det betyder, at du kan tilrette standardskabelonerne med dine egne råmaterialetyper, omkostninger, fremstillingsprocesser, maskiner og lignende.

Du har også mulighed for at ”overrule” standarder som materialeomkostninger – tilføje rabatter, ændre mængder og meget mere, så det stemmer overens med jeres vilkår her og nu.

Vurdering af alternativerne

Du kan også prøve “hvad hvis”-scenarier som fjernelse af funktioner, udskiftning af materialer og brug af forskellige fremstillingsprocesser for at se, hvordan det vil påvirke omkostningerne, og der er også taget højde for, at du skal have mulighed for at tilpasse omkostninger til arbejdskraft for de enkelte maskiner og processer, som I bruger.

Samlet set giver SOLIDWORKS Costing dig mulighed for at finde de bedste produktionsmetoder til netop dine designs og dermed få en mere omkostningseffektiv forretning.

SOLIDWORKS Costing er en del af SOLIDWORKS Professional og Premium, så hvis du er designer eller producent – så er det bare at komme i gang.

Få hjælp til at træffe de rette beslutninger baseret på fremstillingsomkostninger og lav bedre citater til dine kunder.

På MySolidworks kan du lære mere om SOLIDWORKS Costing:

Lær mere om SOLIDWORKS Costing

Rigtig god fornøjelse med SOLIDWORKS Costing – og husk hvis du ønsker yderligere information, så er du meget velkommen til at kontakte mig på tlf. 33 25 20 80.

De bedste hilsner,
Maria Vemborg

Maria er account manager hos Danmarks største SOLIDWORKS forhandler TEAMWORKS A/S.