Nemmere SOLIDWORKS-adgang med online licenser

Måske er du en af de SolidWorks-brugere, som i ny og næ har behov for at kunne arbejde hjemmefra – eller fra et helt tredje sted. Så har du også bøvlet med at flytte din SolidWorks-licens fra en maskine til en anden. I hvert fald med at huske at få det gjort. Men vidste du, at der faktisk findes en online løsning, der gør det meget nemmere at tage SolidWorks med sig ‘ud af huset’?

Med SOLIDWORKS Online Licensing har du mulighed for at bruge din licens lige, hvor du vil. Og du skal ikke bekymre dig om at skulle deaktivere licensen på en anden maskine først.

Det smarte ved onlineudgaven af SolidWorks er, at den knyttes til dit bruger-id i stedet for en specifik computer. Så hvis du har adgang til en SOLIDWORKS 2018 eller nyere, så har du mulighed for at bruge denne online løsning.

Og så kan det gøres midlertidigt. Vil du på et tidspunkt tilbage til at bruge din licens som en fast standalone licens, så er det ikke noget problem.

Online licenser har flere fordele

Hvad sker der, hvis du glemmer at logge ud af en enhed med en online license? Svaret er ingenting. Du tilgår bare SolidWorks fra en anden maskine og logger af den tidligere session. Hvis du har ladet en fil være åben, så beder den dig om at gemme. Intet går dermed tabt. Smart, ikke?

Du kan også knytte andre SolidWorks-licenser som bl.a. Simulation til dit bruger-id og derved benytte dem online. Der er dog stadig et par undtagelser, såsom PDM-licenser, der endnu ikke er understøttet. Derudover skal dine licenser være ‘standalone’ og må altså ikke være en del af et netværk/SNL.

Onlineaktivering kræver en internetadgang, men man kan arbejde offline i op til 30 dage. Du er derfor ikke bundet af internetadgang, hvis du f.eks. arbejder, imens du rejser.

Sådan kommer du i gang

Vi anbefaler, at du kun skifter licenser brugt af 1 bruger til online licensing. Både fordi licensen følger et specifikt bruger-id, men også fordi du tager dine eventuelle specialindstillinger med dig.

Først og fremmest bør du og jeres CAD-administrator tage en dialog om, hvorvidt det er en god idé med online licenser i det setup, som I har i organisationen (f.eks. bliver du forhindret, hvis I har PDM). Derefter:

1. Start SolidWorks på maskinen med de enkeltstående licenser.

2. Deaktiver licensen fra denne maskine: Hjælp > Deaktiver licenser.

3. Når du har deaktiveret, skal du logge ind på https://my.solidworks.com/ ved hjælp af dit SolidWorks-id.

4. Vælg Admin Portal fra dropdown-menuen under dit navn.

Hvis du har problemer med at logge ind på administratorportalen, skal du muligvis tale med din CAD-administrator, som skal invitere dig som medlem.

5. I fanen Administrator skal du vælge fanen Produkter fra den øverste menulinje.

6. I listen over produkter/tilgængelige licenser søger du efter den licenstype, som du ønsker at konvertere til en online licens og vælg så produktnavnet  – evt. SOLIDWORKS Standard (VIGTIGT sørg for, at det er det rigtige serienummer).

7. I indstillingsvinduet med licenser skal du vælge indstillingen Skift til online licens.

8. Derefter står du over for et bekræftelsesvindue, hvor du angiver, at du kan ændre licensen tilbage til en maskinaktivering på ethvert tidspunkt.

Klik på OK for at bekræfte. Du vil nu se, at aktiveringstypen er ændret til Online Licensing.

9. Hvis produktet ikke blev tildelt til dig eller en anden bruger, kan dette gøres under fanen Medlemmer i hovedmenuen og derefter vælge det medlem, du vil tildele et produkt til.

10. Vælg det produkt/licens, som du vil tildele til brugeren på listen mærket med tilgængelige produkter og klik derefter på Tildel produkt.

Produktet/licensen vises derefter i det tildelte produktafsnit i vinduet med medlemsoplysninger. Du kan også fjerne licenser fra medlemmer herinde ved hjælp af den samme teknik.

11. Når licensen er tildelt, er du klar til at gå videre. Første gang du starter SolidWorks, når du skifter til online-licens, vises aktiveringsguiden.

Vælg for at aktivere produktet, og der vises nu en fejlmeddelelse om, at licensen er ændret til online-licens. Luk blot dette vindue og genstart SolidWorks endnu en gang.

12. Når du starter SolidWorks endnu en gang, vil du blive mødt af login-siden, hvor du kan bruge dit SolidWorks-id.

Efter at have logget ind er du nu klar til at arbejde.

Vi hjælper dig gerne på vej

God fornøjelse. Har du spørgsmål eller brug for hjælp så tøv ikke med at kontakte mig eller mine kolleger i supporten på tlf. 33 25 20 80.

De bedste hilsner,
Maria Vemborg

Maria er account manager hos Danmarks største SOLIDWORKS forhandler TEAMWORKS A/S.