De 12 største nyheder i SOLIDWORKS 2019 – del 2

Som nævnt i første blogindlæg om nyhederne, er SOLIDWORKS  2019 en version, vi har ventet længe på. I TEAMWORKS har vi lavet en lille top 12 af det, vi syntes er allerbedst. Sidst præsenterede jeg de 6 første nyheder, og denne gang kigger vi på de 6 sidste nyheder. Jeg håber, du får et hurtigt og godt overblik over lidt af nyhederne – og hvordan du kan bruge dem i din hverdag.

I SOLIDWORKS 2019 er der gjort meget for at forbedre brugerens oplevelse af programmet, når der arbejdes med store parter og assemblies. Her taler vi både om, hvor hurtig man kan vende og dreje ting på skærmen men også om håndtering af de mange dele, der har referencer til hinanden.

Ud over bedre performance er der også nye lækre værktøjer til at komme hurtigere fra indscannede filer til færdige modeller i SOLIDWORKS 2019.

Lad os kigge på det. 

Nyheder Del 1

1. Break or Lock References from Parent / Child Dynamic References

2. “Live” Measure in any command

3. Weldment – Structure System

4. Multi-body Interference detection

5. Slicing Tool

6. Transform Appearances into Geometry

Læs Del 1 her

Nyheder Del 2

7. PDM – Conditional notification

8. Exploded Views

9. Silhouette Defeature

10. Large Design Review – Edit mode

11. Graphic Performance

12. RX – Problem capture

7. PDM – Conditional notification

Man kan i PDM sende notifikationer afsted, når en fil skifter fra et stadie til et andet stadie.

Tidligere var notifikationer blot påsat en transition, så alle filer, som passerede igennem denne transition, udløste en besked – hvilket godt kan udløse unødvendigt mange meddelelser.

I 2019 kan vi nu gøre det betinget af en værdi, af en variabel, på et datakort.

Med den nye funktion kan vi bedre afgrænse, hvem der skal have besked hvornår, og under hvilken omstændighed.

Eksempel 1:
Hvis et emne af høj prioritet sendes til godkendelse, skal ledergruppen informeres. Målet er, at tidsfølsomme dele vil blive gennemgået hurtigere og fremskynde den overordnede proces.

Eksempel 2:
Den nye medarbejder må gerne selv sende SOLIDWORKS-filer til godkendelse. Men den tekniske chef vil gerne informeres om dette indenfor prøvetiden (som i dette tilfælde er 3 mdr.) Mere præcise beskeder til de rette personer sparer hele firmaet for en masse tid.

Hør min kollega Finn Moesborg fortælle mere herunder:

8. Exploded Views

Med opdateringerne til Exploded View i SOLIDWORKS 2019 er det blevet nemmere at lave en eksploderet visning – og ikke mindst mere fleksibelt at rettet i den efterfølgende.

Den første opdatering er en Rollback Bar til både configuration manageren og property manageren, mens vi opretter eller redigerer i Exploded View. Rollback-baren fungerer som i feature manageren og giver os mulighed for at rejse gennem tiden for nemt at se vores Exploded Views trin for trin og tilføje eller ændre steps baseret på det aktuelle display.

Man kan nemt ændre rækkefølgen af sine eksploderede trin uden at skulle ind i featuren, fuldstændigt ligesom at flytte en feature i feature manageren.

Når man tilføjer et nyt step, kan jeg navngive det med det samme, og det nye trin vil blive placeret direkte over Rollback-baren præcist, som jeg er vant til fra feature manageren.

Den sidste forbedring er, at jeg kan suppress og unsuppress steps. Ligesom med Rollback-baren kan jeg gøre dette i property manageren eller configuration manageren – ja, faktisk som jeg er vant til fra partmodelleringsmiljøet.

Hør min kollega Allan Aagaard fortælle mere herunder:

9. Silhouette Defeature

Defeature er et værdifuldt værktøj for konstruktører, der arbejder med store assemblies eller sensitive konstruktionsgeometrier.

Man kan lave afledte simplificerede modeller ud fra det eksisterende design med udgangspunkt i de ydre konturer og fjerne kompleks geometri.

Brugervenligheden er forbedret med den de nye outline-muligheder baseret på silhuetterne eller konturerne på modellerne.
Det gør det let og hurtigt at producere en lav-detaljeret repræsentation af et design.

Hvis et afsnit af konstruktionen kræver fuldstændige detaljer, kan man vælge at kopiere geometrien direkte til den defeaturede del.
Preview-vinduet opdateres, når hver gruppe tilføjes, så jeg nemt kan holde øje med forenklingsprocessen.

Den mest basale metode frembringer en ekstrudering ved at fitte en cylinder eller et polygon på ydrekonturen af den valgte part eller body.

Man kan også vælge at inkludere flere detaljer ved at bruge en tight fit outline, som derefter kan ekstruderes i en eller flere retninger.

På en intuitiv måde kan man gruppere komponenter ved hjælp af forenklingsmetoden, der gør det nemt at tilføje eller fjerne detaljer i fremtiden.

Silhouette Defeature i SOLIDWORKS 2019 gør det hurtigt og intuitivt at fjerne detaljer, hvad enten det er for at lette store assemblies, eller man blot vil beskytte sine designdetaljer, når filerne videregives til tredjepart.

Hør min kollega Allan Aagaard fortælle mere herunder:

10. Large Design Review – Edit mode

Large Design Review har været i SOLIDWORKS i mange år og giver muligheden for hurtigt at åbne meget store assemblies for at checke en model eller lave Design Review.

I Large Design Review har man traditionelt haft adgang til feature manageren, kunnet måle afstande, se tværsnit, show og hide komponenter og lave walkthroughs.

I SOLIDWORKS 2019 er Large Design Review blevet forbedret til også at omfatte editeringsmuligheder.
Referencegeometri som planer og akser er også tilgængelige ligesom man nu også kan lave mates i sin topassembly.
Man kan også show/hide sketches.

Hvis man ønsker at slette nogle få komponenter, der måske ikke skal bruges, kan det nu gøres i den nye edit mode.

Nye komponenter kan tilføjes til dit design, ligesom du ville i en fuldt opløst samling, og disse nye genstande kan placeres og mates i deres rigtige positioner.

Mates sker ligesom du ville i let eller løst tilstand, herunder brugen af værktøjslinjen til quick mate.

Komponenter, der har forberedt sig til at bruge magnetmater, kan også monteres sammen og snapper i position, hvilket sparer meget tid, når de laver store facilitetslayouter.

Ændring af konfigurationer er en anden almindeligt anvendt workflow, og denne funktion er nu tilgængelig med Large Design Review mode.
Hvis komponenter blev gemt undervejs, kan du bruge det velkendte ‘Vis skjulte komponenter’ til at genskabe deres synlighed.
Og når man er færdig med at lave dine ændringer, kan samlingen gemmes, så næste gang den åbnes i løst eller letvægtstilstand, kan du være sikker på, at alt dit arbejde er bevaret.

Med disse forbedrede muligheder i SOLIDWORKS 2019 vil brugerne kunne drage fordel af den fremragende performance af Large Design Review til hurtigt at foretage ændringer i deres samlinger.

Hør min kollega Allan Aagaard fortælle mere herunder:

11. Graphic Performance

Når man arbejder med store samlinger er manøvrering afgørende for en god brugeroplevelse, og SOLIDWORKS har gennem årene arbejdet hårdt for at optimere grafikken.

For eksempel vil Large Assembly Mode deaktivere modelkanter, skygger, RealView og meget mere.

Detaljeniveauet er indstillet til “hurtigt”, hvilket fjerner små komponenter under rotering. Disse optimeringer gør grafikken hurtig, men kommer på bekostning af det visuelle.

Når der ønskes bedre visuel kvalitet, kan Large Assembly Mode deaktiveres, men på bekostning af grafisk hastighed.

I SOLIDWORKS 2019 er view-manipulationer lynhurtige, selvom Large Assembly Mode er slået fra.
Man kan man tydeligt se forbedringen. Dynamiske operationer, såsom zoom, pan og roter er meget hurtigere.

Flere af grafikberegningerne bliver nu udført på grafikkortet, der giver meget bedre ydeevne.
Faktisk skalerer SOLIDWORKS nu med grafikkorthardware, og ikke med processoren.

Den nye Graphics Performance Boost i SOLIDWORKS 2019 giver en bedre brugeroplevelse, når du arbejder med store samlinger.

Hør min kollega Allan Aagaard fortælle mere herunder:

12. RX – Problem capture

Når der er ting, man gerne vil vise til os hos TEAMWORKS eller SolidWorks, kan det være nødvendigt at optage en film af det, man vil forklare.

SOLIDWORKS RX er det eneste rigtige værktøj til denne opgave. SOLIDWORKS RX samler alle dine log-filer og giver os muligheden for at optage en film af det, man vil vise.

Nyhederne er, at man kan tilgå RX fra SOLIDWORKS Ressources inde i vores taskpane i højre side af SolidWorks. Tidligere skulle man ind i programmer for at starte RX.

Vi kan også pause optagelse og starte den igen. Og det er nu muligt at optage uden for SOLIDWORKS-vinduet samt at vælge hvilken monitor, man skal optage fra. Det er også muligt at optage 10 min. film i stedet for 5 min. film som tidligere.

Hør mig fortælle mere herunder:

Det var altså de 12 største nyheder fra SOLIDWORKS 2019.

Der ligger meget mere materiale omkring nyhederne på vores Youtube-kanal og på vores hjemmeside.

Det kan du finde her:

Materiale fra opdateringsseminaret
Videoer på vores Youtube-kanal

Jeg håber, du har fået lyst til at komme i gang med den nye årsversion og kan se nogle funktioner og features, der kan hjælpe dig med at spare tid og arbejde mere effektivt.

Har du spørgsmål til nyhederne eller brug for hjælp til at komme i gang med dem, må du meget gerne give mig eller mine kollegaer et kald på tlf. 33 25 20 80 eller skrive på support@teamworks.dk.

De bedste hilsner,
Michael Thomson

Michael er applikationsingeniør hos Danmarks største SOLIDWORKS forhandler TEAMWORKS A/S.

powered by Typeform