CircuitWorks: Din oversætterbro fra ECAD til SOLIDWORKS

Når du har en SolidWorks-licens, har du adgang til en masse forskellige add-in’s såsom ToolBox og Visualize. Men du har faktisk også et add-in, der hedder CircuitWorks, som er tilgængeligt i SOLIDWORKS Professional og Premium. Det har du haft adgang til i efterhånden mange år, men måske er du ikke kommet i gang med det. Kort fortalt skaber CircuitWorks integration mellem ECAD og SolidWorks. Lad os se på, hvad det er, det kan hjælpe dig med.

Sidder du i den mekaniske afdeling og sveder over det mangelfulde samarbejde med den elektriske afdeling om elektro-mekaniske projekter? Eller omvendt?

Så fat mod – der er nemlig hjælp at hente, som gør det nemmere for jer at udveksle og opdatere filer.
Den hjælp hedder CircuitWorks og er et add-in til SolidWorks.

CircuitWorks er en oversætterbro mellem ECAD og SOLIDWORKS

Effektiv integration mellem ECAD og SolidWorks

CircuitWorks er i bund og grund en oversætterbro til SolidWorks. Den gør det muligt for SolidWorks at åbne filer produceret i Electrical CAD-software til printkortdesign (PCB).

Det giver altså SolidWorks mulighed for at læse og skrive IDF- eller PADS ASCII-filer produceret af ECAD-systemer.

Når du tager filen ind i SolidWorks, oprettes en samlingsmodel af printkortet. CircuitWorks bruger altså oplysningerne i IDF- eller PADS ASCII-filer til at producere en fuldt detaljeret 3D SOLIDWORKS-samling af printkortet og dets komponenter.

Samlingen kan du så bruge på forskellige måder til bl.a. kontrol af fysiske begrænsninger. Når du overfører en nøjagtig model af det printkort, I skal bruge, og dets komponenter til SolidWorks, kan du kontrollere eventuelle sammenstød mellem printkortet og resten af din model.

Hvis det ser ud til, at der er sammenstød, kan du ændre PCB-form eller placeringerne af komponenterne. De ændringer, du laver, gemmes, så de kan bruges i jeres ECAD-system.

CircuitWorks til elektro-mekaniske projekter

CircuitWorks gør det nemlig muligt for SolidWorks at gemme ændringer tilbage til filen, som du så derefter kan tage ind i jeres ECAD-software.

Komponenterne på printkortet kan flyttes og filen eksporteres, så dine kollegaer, som arbejder med det elektriske design, kan se de ændringer, du har tilført filen.

Vi ser mere og mere, at denne funktionalitet bruges i forbindelse med visualisering og prototyping. Det giver dig muligheden for at visualisere de printkort, som I eller jeres kunder bruger, før det egentlige produktet er fremstillet.

Vil du simulere på dit produkt i SOLIDWORKS Flow simulation og se på de forskellige varmepåvirkninger, så giver CircuitWorks dig også mulighed for at regne på printkortet.

Du kan se mere om integrationen mellem CircuitWorks og SolidWorks her:

Et add-in helt efter bogen – og IDF-standarden

CircuitWorks har to dedikerede brugergrænseflader. Sin egen og en SolidWorks-grænseflade. Du kan udføre nogle operationer, f.eks. åbning af en ECAD-fil, fra begge grænseflader. Andre operationer er specifikke for en grænseflade.

De filer som CircuitWorks bruger, kaldes ‘IDF’-filer. IDF er et akronym for Intermediate Data Format, som er et åbent filformat (ikke proprietært).

CircuitWorks understøtter dermed den industrielle standard Intermediate Data Format (IDF), der anvendes af mange ECAD-systemer til PCB-design.

CircuitWorks understøtter også PADS® ASCII-filformatet fra Mentor Graphics®, PowerPCB® samt ProStep EDMD-samarbejdsformatet, der anvendes af Mentor Graphics og Cadence®.

CircuitWorks giver bedre samarbejde mellem elektronik og mekanik

Bedre samarbejde mellem den elektriske og den mekaniske afdeling

Historisk arbejder de elektriske og de mekaniske afdelinger hver for sig gennem konstruktionen af elektro-mekaniske produkter. Men det kan CircuitWorks hjælpe til med at ændre på.

Jeres arbejds- og konstruktionstid i ECAD kan reduceres, da I både i det mekaniske og elektriske team kan arbejde sammen om at skabe produktet.

I kan nu reducere antallet af prototyper, tegningskontrol og møder, eftersom I frit kan dele modelfilerne frem og tilbage, som produktet udvikler sig.

Deling af informationerne giver jer muligheden for et mere effektivt og præcist design, hvor PCB’en ‘passer’ pænt inde i huset.

Knappens placering og skærm-position kan justeres og optimeres til at passe til mekaniske eller elektriske begrænsninger.

Den færdige SolidWorks-model kan så, som tidligere nævnt, bruges til termisk analyse (f.eks. Flow Simulation) eller til visualisering over for en projektleder eller arbejdsgruppe. Du kan også bruge det direkte i salget til en potentiel kunde.

Det kan du læse mere om her:

Læs mere om CircuitWorks og Flow Simulation her
CircuitWorks kan også bruges med SOLIDWORKS Simulation Flow

Mulighederne er mange, begrænsningerne få

Er der noget, du ikke kan i CircuitWorks?

Ja – du kan ikke åbne eller redigere ‘ladder logik’-diagrammer (programmeringsskema) eller elektriske skemaer.

Du kan ikke designe PCB-sporbaner (rutning for spor for at undgå krydsning).

Og du kan ikke analysere termiske aspekter (opvarmning/afkøling) af dit design direkte i CircuitWorks.

Men bortset fra det, er mulighederne altså mange.

Og husk: Har du SOLIDWORKS Premium eller Professional, så har du allerede adgang – kvit og frit.

Hvis du kunne tænke dig at høre mere om CircuitWorks, så er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 33 25 20 80.

De bedste hilsner,
Maria Vemborg

Maria er account manager hos Danmarks største SOLIDWORKS forhandler TEAMWORKS A/S.