5 fede applikationer i 3DEXPERIENCE

Derfor er Social Collaboration Services noget for dig

 Vi har plukket lidt lækkerier ud af de mindre applikationer i 3DEXPERIENCE, som er vores favoritter til at lette dine arbejdsopgaver indenfor produktudvikling, samarbejde og projektstyring.

Disse applikationer er lige til at trække ud på dit 3DEXPERIENCE Dashboard som widgets, så du kan orientere dig i de nyeste data og informationer i realtid.

Vi kan anbefale disse applikationer til dig, der er ny på 3DEXPERIENCE og stille og roligt vil afsøge potentialet for at bruge de nye applikationer i din hverdag.

Er du gået glip af vores introduktion til og omtale af, hvad 3DEXPERIENCE egentligt er? Så læs mere her:

Hvad er 3DEXPERIENCE?
Et online skrivebord
Dashboards

Social Collaboration Services: Det spændende wildcard

 3DEXPERIENCE rummer applikationer, du kender, til 3D CAD og simulering. Heriblandt selvfølgelig SolidWorks. Og de bliver bedre og stærkere på den nye platform.

Men det, der for alvor, er nyt, er mange af de øvrige applikationer, som åbner nye muligheder for at drive virksomhed og udvikle produkter.

Mange af dem er at finde i den kategori af applikationer, som kaldes Social Collaboration Services på 3DEXPERIENCE-platformen.

Og denne kategori handler særligt om samarbejde og projektstyring. Om hvordan du letter og effektiviserer udviklingen af produkter, når du skal varetage det sammen med et team af kollegaer, leverandører, samarbejdspartnere og kunder.

Derfor er det spændende, hvad 3DEXPERIENCE og Social Collaboration Services kan byde på.

De favoritapplikationer, vi vil præsentere denne gang, kommer enten fra denne kategori eller drager særlig fordel af den. Lad os se på dem.

1. 3DPlay

 3DPlay-appen giver dig mulighed for at hente en interaktiv visning af dine CAD-filer fra SolidWorks direkte ind på dit 3DDashboard.

Du kan altså manipulere og eksperimentere med filerne direkte i visningen: Du kan trække, dreje eller løfte. Hvor som helst, når som helst, fra en hvilken som helst enhed.

På den måde kan du se og sende overbevisende og interaktive 3D previews af SolidWorks-modeller til kollegaer og kunder både i og udenfor 3DEXPERIENCE.

Det samme gør sig gældende, hvis du trækker data ind fra en af platformens simuleringsapps.

Her kan du tjekke simuleringsresultater uden at åbne dem og kommunikere dem hurtigt og nemt.

Du kan altså demonstrere og validere dine designs nemt og overbevisende direkte på 3DEXPERIENCE-platformen.

Derfor bliver det hurtigt lettere at tale i øjenhøjde og opnå en fælles referenceramme, når I arbejder på tilrettelser og udvikling.

3DPlay kan åbne filer med 3DXML- (minimum version 4.3), STEP- og STEPZ- (minimum AP 242 ed1) formater.

  • Tænk på 3DPlay som eDrawings på 3DEXPERIENCE-platformen

2. 3DSwYm

 3DSwYm-appen er dit eget ’sociale medie’ med en Facebook-lignende brugerflade til at samarbejde om projektstyring og produktudvikling.

Med 3DSwYm opbygger du fællesskaber til at dele og samarbejde om idéer og oplysninger i ethvert projekt.

Udvalgte team-medlemmer kan nemt dele information, ligesom de ville på enhver social platform.

Du kan oprette blogindlæg og wiki-sider, udveksle billeder og videoer, sende kommentarer, noter og endda “lignende” indhold indsendt af andre team-medlemmer.

3DSwYm har altså mange funktioner, herunder brugerdefinerede dashboards, nyhedsfeeds, spørgsmål, medier og meget mere.

Tænk på det som en mini social media-platform, der erstatter behovet for at sende og arkivere e-mails.

Dit team kan se dine sociale opslag og handle på dine idéer direkte i designprocessen og i realtid, hvilket muliggør et effektivt samarbejde.

3DSwYm kan tilgås af interne brugere i din virksomhed såvel som eksterne brugere som kunder, leverandører og samarbejdspartnere.

  • Tænk på 3DSwYm som Facebook på 3DEXPERIENCE-platformen

3. 3DMessaging

 3DMessaging-appen er en brugervenlig chatfunktion til instant messaging med dine kollegaer, så du kan idéudvikle og samarbejde i realtid med dit team.

Den er et integreret instant messaging-værktøj, der giver teamet mulighed for at chatte og samarbejde på samme platform i 3DEXPERIENCE.

Det betyder, at alle samtaler er placeret på samme sted som de andre elementer i projektet for nem reference.

Du behøver ikke at lede efter denne app i menuen, da den er forudinstalleret og tilgængelig på tværs af alle andre apps i 3DEXPERIENCE.

Hvis du har brug for at kommunikere kort og klart, behøver du altså ikke længere bruge tid på at sende beskederne i en mail eller navigere over i et separat chatprogram.

3DMessaging omfatter også tale- og video-funktionalitet, når samarbejdet kræver samtaler og face-to-face koordinering.

  • Tænk på 3DMessaging som Messenger/Skype på 3DEXPERIENCE-platformen

4. 3DDrive

 3DDrive-appen