5 favoritnyheder i SOLIDWORKS 2020

Årets største SolidWorks-event var en succes. What’s New 2020 er veloverstået i Ishøj og Århus, og sikke nogle dage! Humøret var højt, og snakken gik livligt om dagens præsentationer. Og nu er vi også live med alle nyhederne på vores hjemmeside, så du kan se eller gense dem. I dette indlæg har jeg udvalgt 5 favoritnyheder, som blev præsenteret på What’s New-seminaret, og som du særligt kan glæde dig til i den nyeste årsversion. Lad os dykke ned i dem og kaste et blik på, hvordan de kan gøre dit daglige arbejde i SolidWorks nemmere. 

Uanset om du er interesseret i nyheder, hardware-anbefalinger eller tips og tricks – så har vi noget til dig på vores underside med indhold fra What’s New-seminaret. Vi har optaget vores præsentationer på video, så du nemt og hurtigt kan bruge dem som vejledning til at finde de nye funktioner i SolidWorks. Dagens PowerPoint-præsentationer ligger også frit tilgængelige, og du er velkommen til at hente dem og bruge dem som reference til emnerne.

Du kan se alt vores indhold fra What’s New 2020 lige her:

Se nyhedssiden for SOLIDWORKS 2020 her

Er du mere interesseret i et hurtigt overblik over det bedste af det bedste, så tager jeg her fat på 5 nøje udvalgte nyheder i praksis. Og det er 5 nyheder, som gør nogle af dine mest almindelige arbejdsgange som CAD-bruger mere effektive.

De 5 største nyheder i SOLIDWORKS 2020:

  1. Flexible Components
  2. Structure System
  3. Envelope Publisher
  4. Detailing mode
  5. Mesh editing

1. Flexible Components

Den største nyhed i SOLIDWORKS 2020 set med min øjne er Flexible Components.

Du kan nu lave en part med en external reference. Når du senere sætter parten ind i en anden samling eller flere gange i den samme, kan referencen ændres, så den nye placering styrer modellens størrelse. Smart, ikke?

Sådan gør du:

Højreklik på komponenten og vælg Make Part Flexible.

Derefter vælger du den ønskede reference for denne samling.

Når den nye reference er valgt, opdaterer komponenten. Det vil sige, at den får den størrelse, som der er behov for i netop denne samling.

Du har kunnet opnå næsten det samme i tidligere versioner af SolidWorks – men det krævede, at du skulle lave en konfiguration for hver placering af parten, der skulle kunne have forskellige størrelser.

Fordelen her er, at du hurtigt kan få lavet komponenter, der skal tilpasses forskellige scenarier, som f.eks beskyttelsesbælg eller fjeder.

2. Structure System

Med SOLIDWORKS 2019 så vi første gang Structure System, som er et værktøj til at opbygge store Weldment-konstruktioner. I forhold til Weldment, som vi har haft i en længere årrække, så kræver Structure System ikke, at der skal oprettes sketch-linjer til alle profiler.

I SOLIDWORKS 2020 kommer der nu muligheder for at vælge punkter til placering af profilerne. Du kan både få profilen til at gå mellem 2 punkter – eller fra et punkt til et plan. Enten vinkelret til planet eller parallelt med en linje eller kant.

Samtidig er pattern også blevet ændret, så du kan vælge Structure System features. I tidligere versioner var du nødt til at vælge hver enkelt body.

Structure System hjælper dig med at automatisere processen med at få trimmet profiler til andre profiler. Og det kræver ikke, at profilerne skal være i den samme feature.

Fordelen er, en stor besparelse af tid, hvor du tidligere skulle kæmpe med avancerede 3D sketches og et stort arbejde med manuelt at trimme alle profiler til hinanden.

I dag kan du selv lave meget avancerede Weldment-konstruktioner på en brøkdel af den tid, det tidligere ville have taget dig.

3. Envelope Publisher

Før SOLIDWORKS 2020 kunne det godt være et problem, hvis man sad flere konstruktører, som skulle arbejde på det samme projekt. Normalt ville man dele projektet op i under-konstruktioner, hvor hver konstruktør kan arbejde uden problemer. Men for at få tingene til at passe sammen i den sidste top-samling, krævede det, at man havde referencer til top-samlingen.

Det er dog kun muligt for én konstruktør ad gangen at have den mulighed. Løsningen blev, at man lavede kopier af top-samlingen – hvilket bevirker, at referencerne ikke blev lavet til de korrekte top-samlinger, samt at man hele tiden skulle være opmærksom på eventuelle ændringer på top-samlingen.

Alt i alt betød det en del ekstra arbejde. Og ikke mindst flere muligheder for fejl som først vil blive opdaget henimod slutningen af konstruktionsarbejdet.

Med SOLIDWORKS 2020 har du fået et værktøj kaldet Envelope Publisher. Med det kan du linke en eller flere komponenter fra andre sub-samlinger eller fra top-samlingen til den sub-samling, du ønsker at arbejde med.

Den komponent, som du linker, kan komme ind i den samling, du arbejder med, som en envelope-komponent. Så kommer den ikke med på eventuelle 2D-tegninger, styklister eller i vægtberegninger.

Sådan gør du:

For at få envelope-komponenten ind i sub-samlingen, starter du i top-samlingen og vælger Envelope Publisher.

Derefter vælges en eller flere komponenter, som du ønsker skal bruges til referencer i sub-samlingen.